Bitcoin data recovery

Datahersteller voor Bitcoin en Altcoin

Bitcoin data recovery

Na de toenemende vraag van Bitcoin en de uitgebreide vermelding in de media, ontvangen we nu zeer regelmatig vragen van geïnteresseerde partijen met verwijderde of verloren crypto-valuta’s op hun notebook, pc of smartphone.

In de meeste gevallen zijn portefeuillebestanden verwijderd of per ongeluk overschreven. Maar ook hardware defecten en ontbrekende gegevensback-ups van de Crypto Wallet-gegevens zijn vaak de redenen voor het verlies van de nu waardevolle virtuele munten.
 

Hoe gaat Bitcoin data verloren?

 • Harde schijf / SSD schijf defect
 • Smartphone start niet meer op
 • Portefeuille gegevensgebieden overschreven (wallet.dat)
 • Probleem met het besturingssysteem of het activeren van de fabrieksinstellingen
 • Verliezen of diefstal van de harde schijf en geen back-up

 

Welke mogelijkheden zijn er voor gegevensherstel van Bitcoin en Altcoin.

Net als bij normale data gegevens, is het belangrijk om het traject te bepalen om gegevensherstel mogelijk te maken. Wanneer een harde schijf defect is, is data recovery noodzakelijk om de Bitcoin-gegevens toegankelijk te maken. De kansen op een succesvol herstel is sterk afhankelijk van de eventuele schade. Voor flash-geheugen (SSD, smartphone, USB-stick) is het herstellen van het verwijderen of overschrijven bijzonder moeilijk.
 

Hoe worden Bitcoins opgeslagen?

De werkelijke munten worden altijd centraal in de blockchain opgeslagen. De gebruiker beveiligt altijd alleen toegang via een privésleutel. Deze wordt gegenereerd bij het maken van een portefeuille (256bit). De portefeuille zelf, inclusief het sleutelpaar (privé / openbaar), kan vervolgens als volgt worden opgeslagen.

 • Lokale opslag in een portefeuillesoftware
 • Cloud Wallet (analoog aan de offline-portefeuille, alleen in de cloud)
 • In een virtueel portefeuille-rekening op een handelsplatform (bijv. Bittrex, Poloniex, Bitfinex, etc.)

 

Gegevensherstel van andere cryptocurrencies

De procedure is over het algemeen vergelijkbaar met bitcoins. Het gaat vooral om de analyse en reconstructie van de portefeuillegegevens, dat wil zeggen de privésleutels, die zich bevinden in de respectievelijke databases van digitale portemonnees.
 

Veelgevraagde andere cryptomunten zijn:

 • Bitcoin (BTC)
 • Ethereum (ETH)
 • Bitcoin Cash (BCH)
 • Monero (XMR)
 • Litecoin (LTC)
 • Ripple (XRP)
 • NEO (NEO)
Bitcoin (afkorting BTC) is een cryptovaluta en een globaal betaalmiddel (als systeem wordt Bitcoin met een hoofdletter geschreven, als munteenheid vaak met een kleine letter). Het is de eerste gedecentraliseerde digitale munt daar het werkt zonder centrale bank of centrale beheerder. Het netwerk is peer-to-peer en de transacties gebeuren tussen de gebruikers onderling, zonder tussenpersoon. Deze transacties worden geverifieerd via netwerk nodes door het gebruik van cryptografie en worden opgeslagen in een openbare gedistribueerde database, gekend als een blockchain, waar gemiddeld eens in de 10 minuten een blok aan wordt toegevoegd. Het concept van een blockchain is voor het eerst in 1998 beschreven door Wei Dai op de cypherpunks-mailinglist, en in 2009 geïmplementeerd als opensourcesoftware onder de naam Bitcoin door Satoshi Nakamoto (pseudoniem van een onbekende persoon of groep). Satoshi (afgekort sat) werd later ook de naam van de kleinste rekeneenheid van bitcoin: 1 satoshi = 1/100.000.000 bitcoin (één honderdmiljoenste van één bitcoin) of 0,01 microbitcoin.

Hoe kunnen wij u helpen

ICT Datarecovery helpt u met het terug halen van verloren data, voor particuliere en zakelijke klanten. Voor data recovery hanteren wij heldere en transparante vaste prijzen, zonder verrassingen achteraf.

Aanmelden gaat eenvoudig en snel, een afspraak maken is niet nodig. ICT Datarecovery richt zich voornamelijk op data recovery van harde schijven met een aansluiting IDE, sATA en USB.

No Cure – No Pay :: Geen gegevens, geen kosten! * m.u.v. eventuele verzendkosten of vooraf besproken prijsafspraken of toeslagen met diagnose kosten.

Na uw aanmelding via de website kunt u de mediadrager opsturen of op afspraak langsbrengen in Drachten. Het is niet mogelijk om te wachten op de recovery.

Bel ons direct bij problemen met uw datadrager

0512 – 729 059

of stuur een e-mail naar info@ictdatarecovery.nl Emails worden ook in het weekend en op feestdagen beantwoord.

maandag tot vrijdag telefonisch bereikbaar van 09:00-21:00 uur.

Openingstijden:
Bezoek uitsluitend op afspraak.

 

Bezoekadres:
Fivel 3
9204 CE Drachten

Direct aanmeldenTarieven0512 - 729 059Stuur ons een email