Data wissen

Gegevens wissen van de harde schijf

Gegevens definitief wissen van uw harde schijf

Data wissen van een harde schijf kan op verschillende manieren, definitief dmv degaussen of softwarematig wipen, wij hebben voor de meest veilige en snelle keuze gekozen. Wij maken gebruik van een degausser om data definitief te wissen.

Met een degausser wordt opslagmedia met magnetische schijven aan een enorm sterk magneetveld onderworpen zodat alle opgeslagen gegevens volledig worden gewist. Een degausser creëert een magnetisch veld van 8400 gauss binnenin het opslagapparaat. Deze ontlading (Capacitive Discharge) is krachtig genoeg voor het wissen van harddisks van 2 TeraByte en groter. Een degausser werkt super snel en is zeer effectief.

Voor een klein bedrag per disk, bieden wij een Degauss Service aan voor professioneel wissen van al uw magnetische media.

Wat zijn de voordelen van Degaussen?

~

Veiligheid

Vertrouwelijke gegevens op datadragers zoals tapes en harddisks kunnen 100% zeker en veilig worden gewist. Hiermee kan het risico dat vertrouwelijke gegevens in verkeerde handen terecht komt worden uitgesloten.

Tijdsbesparing

Om gegevens van harde schijven te verwijderen kan een harde schijf ook meerdere keren worden overschreven (wipen). Dit kost echter zeer veel tijd. Indien harde schijven niet hoeven te worden hergebruikt is degaussen een zeer snelle en effectieve oplossing.

Definitief verwijderd

Door magnetische media te wissen met een degausser wordt de maximale kwaliteit behaald. Eventuele restsignalen van eerdere opnames worden volledig verwijderd en is de harde schijf onbruikbaar gemaakt om eventueel weer te hergebruiken. Dit proces is onomkeerbaar en definitief.

Tarieven

Wij rekenen voor het wissen van magnetische media en harddisks de volgende tarieven:

Tapes Harddisks
1 – 20 € 3,25 (€ 3,93) € 3,25 (€ 3,93)
21 – 100 € 2,75 (€ 3,33) € 2,75 (€ 3,33)
> 100 € 2,25 (€ 2,72)

** Prijs per schijf.
** Prijzen exclusief BTW, exclusief eventuele verzendkosten
** Tussen haakje zijn prijzen inclusief BTW

Aanvullende vragen

Wat zijn de nadelen van Degausen?

Data definitief verwijderd
Door magnetische media (harde schijven en tapes) te wissen met een degausser wordt de maximale kwaliteit behaald. Eventuele restsignalen van eerdere opnames worden volledig verwijderd.

Harde schijven na degaussen defect
Na degaussen zijn de harde schijven defect en niet meer bruikbaar. Degaussen is definitief, herstellen is niet meer mogelijk.

Welke soorten media kunnen worden gewist?
Alle magnetische tapes en harddisks met een maximale afmeting van 17,1 x 11,4 x 3,8 cm (LxBxH) kunnen worden gewist.
Hoe werkt de verzending?
Harde schijven en tapes kunnen naar ons worden opgestuurd of op afspraak worden langs gebracht.
Wat is de levertijd?
Wij kunnen uw datadragers op zeer korte termijn degaussen. De exacte levertijd hangt af van de hoeveelheid te degaussen media. Na binnenkomst ontvangt u zo spoedig mogelijk een factuur (per email met iDeal link), na ontvangst van de betaling wordt uw bestelling per direct afgehandeld.

Vragen?

Mocht u vragen hebben over onze Degauss Service neem dan contact met ons op.
Tel: 0512 – 729059
Email: info@ictdatarecovery.nl

Direct aanmeldenTarieven0512 - 729 059Stuur ons een email